Tamburaški sastav Harmonija Tamburaški sastav Harmonija
Menu

O nama

Mi smo #GLAZBENA OBITELJ koja svojom zaraznom energijom i pažljivim odabirom pjesama već dugi niz godina stvara odličnu atmosferu kako na vjenčanjima, eventima tako i u klubovima. Uz rock, pop i latino klasike ne nedostaje nam ni popularnih pjesama koje pune eter domaćih pa i stranih radio postaja. Uz ZVUK– ono nama ipak najvažnije, bitan je i LOOK pa se uvijek trudimo našu publiku iznenaditi i prigodnim stylingom 😉

Kao acoustic band najviše guštamo u razbijanju predrasuda kako tambure ne mogu zvučati urbano i moderno…

JOSIPA BORKOVIĆ

Lead vokal / back vokal

Najbolja ženska u bendu… 🙂 Josipu vole zvati „the Voice“ jer kad i šapče, tresu se stakla na prozorima.

Prvi puta uzela mikrofon u ruke već sa šest godina nastupom na Prvom glasu Buševca, te u tom trenutku otkriva čaroliju glazbe i ljubav prema pjevanju koja traje i danas. 1991., s prvim razredom osnovne škole, postaje članicom orkestra Ogranka seljačke sloge Buševec u kojem svira bisernicu sve do 2003. godine.
1998. godine sa prijateljicama nastupa na Turbo Limach Showu, a od 1998. – 2000. nastupa na festivalima pjevača amatera na području Velike Gorice i Zagreba gdje redovito osvaja prva mjesta. Pohađala je satove solo pjevanja kod profesora Mladena Katanića koji je kao pravi mentor Josipi otkrio kako je glas također instrument koji treba vježbati i usavršavati. Tehnike pjevanja koje je naučila danas sa zadovoljstvom prenosi na ostale članove Harmonije.

2002. godine autorskom pjesmom „Miris zime“ Marka Tomasovića sudjeluje na radijskom festivalu za mlade izvođače „Oni dolaze“.
2003. godine nastupila na prvom glazbenom reality showu u Hrvatskoj- Story Supernova Music Talents showu.
U Harmoniju dolazi u siječnju 2012.g.

Skepsu koju je na prvu izazivao prizvuk tambure brzo je zatomila, jer nakon prve odrađene probe svidjelo joj se ono što dečki rade, a i zafrkancija i dobra ekipa nisu odmogli. Od početka intezivno radi na tehnici pjevanja s ostatkom benda, te se njenim dolaskom i kod dečkiju osvijestila činjenica da i vokal zahtjeva vježbu i trening.

Svoj posao pjevanja lead vokala te back vokala u Harmoniji shvaća vrlo ozbiljno dok plesom i animiranjem publike otkriva koliko je zapravo u duši neozbiljna i zaigrana.
Diplomirala na Pravnom fakultetu u Zagrebu.
Kad ne pjeva, Josipu možete najčešće naći u dobrom društvu, te uz knjigu ili film. Voli vožnje biciklom i duge i sulude razgovore i raspravljanja 🙂 Voli sve što vole mladi 🙂

#JABIPJEVALAIMETAL, #VOKAL, #BOBO, #GLASNIJENEČUJEMVAS

SAŠA LUČIĆ

Tamburaški bas / Bass gitara / VODITELJ BENDA

Da capo di capa. Ne voli kape i nikada ih ne nosi. Saša je onaj član benda kojeg, htjeli ili ne htjeli, moraju slušati čak i kada demokratski glasuju protiv neke odluke.
Jedan od osnivača benda, otac dvojice malih dječaka, Saša je tip koji nikad ne spava.

Kao i većina članova Harmonije učio je glazbeni zanat u Ogranku seljačke sloge iz Buševca od 1991.g. Prvi instrument koji svira bila je bugarija (kontra) ali nekako je uvijek potajno znao da želi svirati bas. Danas to vjerojatno požali svaki puta kad krećemo na gaže , dok utrpava bas u automobil : ) Tko mu je kriv što je izabrao najveći instrument, što često i sam zna u šali komentirati.

Od prijašnjih bendova svirao je u TS “Oktava” do 2008. Odmah nedugo nakon raspada prethodnog sastava rodila se ideja za novim i drugačijim tamburaškim bendom. On i njegov brat također (Siniša op.a.) nisu gubili vrijeme.

Potraga za članovima kakve je Saša zamislio nije bila lagana pa je trajala nekoliko mjeseci, a na kraju i godina da bi rezultat bio sastav kakvim ga znamo danas.

Uz vodstvo benda, zadužen je za organizaciju i dogovaranje gaža. I Saša voli zafrkanciju i razgovore, ali je vrlo ozbiljan kad su u pitanju napredak naše sedmorke i populariziranje ovog što radimo i volimo među ostatkom svijeta. Ponekad se čini kao da nam je svima tata, ali zato ga i volimo 🙂 Njegova ambicija da ovaj bend uvijek ide naprijed je i dovela bend tu gdje je sada. No, tu nije kraj. Saša već ima ideju kako osvojiti svijet i galaksiju 🙂

Po struci je Tehničar za elektroenergetiku, a osim svirke voli nogomet, odlazak u prirodu, automobile, a više od svega provoditi vrijeme sa svojom obitelji.

#ZAKAJ JOŠ NIJE GOTOVO, #SINIŠAA, #VLADATĆUSVIJETOM, #ZATO KAJ JA VELIM

JOSIP VRAČEVIĆ

LEAD VOKAL / PRIM / GITARA

Tamburaš po vokaciji, rocker u duši, Josip je uvijek tražio nešto drugo… nešto divlje. Ljubav prema glazbi i sviranju instrumenata dio je njegove osobnosti od najranijih dana, pa se šalimo da je i prve korake vjerojatno napravio tako da se pridržavao za tamburu. Uz školu i učenje, glazbu nikada nije zanemario osim kad je spavao – ali i to još nismo dokazali.

Nakon što je odradio par gaža kao zamjena nekom stalnom članu, Josip je prepoznao dobru energiju u Harmoniji i drugačiji način izražavanja koji je ovaj band već tada polako počeo graditi. 2011.g. odlučio je priključiti se kao stalni član, a ostalo je povijest Hrvatske 18. stoljeća. Svojim glazbenim zaleđem od 5 metara iza obrane, a prije svega svojom glazbenom kreativnošću i slobodom uvelike utječe na kvalitetu i zvuk po kojem smo danas već prepoznatljivi.

Zadužen je za organizaciju proba te je stavio svoj glazbeni potpis na većinu repertoara kroz zanimljive i drugačije aranžmane, kako vokalne, tako i instrumentalne, koje izvodimo.

Student je Tehničkog veleučilišta u Zagrebu. Obožava vožnje automobila, kako svojeg, tako i tuđih, a moto mu je:

“Nema predaje dok ne potrošim cijeli spremnik goriva”

Kada putujemo na gaže prvi je za volanom kombija, a ako to ne može – onda voli sjediti za volanom kombija. Svirka i pjesma njemu nikada neće biti “posao” već prije svega gušt i zadovoljstvo. Na svim feštama prvi uzima gitaru, a ujutro zadnji odlazi, i to i dalje sa gitarom u rukama te pjevajući sa osmijehom na licu jer zna koji fast food radi tako rano…

#SVIRAM SVE, #VW GOLF, #VOLAN, #KEBAB, #ŠTAFALIGOLFU

MARKO ROBIĆ

BUGARIJA (kontra) / Back vokal / Tehnika

Marko sviranje upoznaje u Ogranku seljačke sloge iz Buševca još davne 1993.g. i od tada se neprekidno istim aktivno bavi.

Jedna od glavnih sastavnica Markovog života je humor. Osim što je smiješan i uvijek dobro raspoložen, trademark mu je kazališni način prepričavanja svakodnevnih događaja. Njegova svaka priča ima dugačak uvod, zaplet i rasplet, ali kad dođe do poante obično se svi smijemo do suza : )
Zanimljivo je da je naziv instrumenta koji svira u bendu ujedno odličan opis njegova duha i ponašanja – ‘Kontra’ : )

Prije poznat i kao svirač i član TS “Oktava” do 2008. te TS “Ružmarin” od 2008.-2009.g. , u Harmoniju dolazi sredinom 2009. Kao član Hrvatskog gajdaškog orkestra, Marko osim bugarije aktivno svira i hrvatska tradicijska glazbala: dude (bilogorske), gajde, dvojnice, jedinka, diplica, šurle.

Diplomirao je na Tehničkom Veleučilištu u Zagrebu, smjer Komunikacije i Računalstvo, a kasnije obrazovanje još je nadogradio raznim informatičkim tečajevima.

Shodno gore navedenom, u Harmoniji je odmah po dolasku dobio zaduženje za razglas i ton. Dakle, ako nešto na svirci ne štima ili ako čujete mikrofoniju, njemu se obratite 😉

Na svakoj slici, plakatu ili nekom drugom promotivnom materijalu Harmonije možete vidjeti Markovo mini remek djelo jer Marko zna i

#grafičkidizajniratahagdestesad?

Nikada ne spava, i uvijek želi biti svugdje i raditi svašta. Osim što je malo zaboravljiv, “ponekad” i zakasni na probu. Prepoznatljiv je po osmijehu ispod brade i plesanju u toku baš svake svirke. Marko je i veliki filmofil što jako dobro prikazuje stanje na njegovoj Cinestar kartici 😀

#KASKADER, #KOSA, #UVIKKONTRA, #MI GA ČEKAMO, #ZABORAV, #IDEMUKINO

MIHAEL VIDOVIĆ

BUBNJEVI / udaraljke

 

Miha nas je osvojio svojom toplinom tijela (jer nitko ne grli kao Miha) i apetitom za dobru glazbu – i hranu. Od ranih dana popularni Miha je shvatio da osim osjećaja za ritam, jednom rukom može dići getribu golfa 1, te je zbog toga izabrao instrument koji se najbolje poklapa sa njegovim talentima – bubanj.

Kao naš novi bubnjar, taj medvjedić mekog srca i čvrste ruke, oduševio se pozitivom u bendu, te željom da postanemo vladari galaksije kroz 10 godina. Jedini uvjet za ulazak u bend je bio da tu i tamo idemo jest…svakih 2 i pol sata.

#MIHAFTW #SHAKEKEBAP „DRŽATELJRITMA #SAMOJAKO #NEČUJEMKAKSVIRATEIPJEVATE

KREŠIMIR ARBANAS

BASPRIM 2 / Back vocal / DEF

Pušta sijedu kosu od svoje 12. godine i od tada ga mijenjaju za stare šarmantne gospodine. No, Krešo nije gospodin, on je gospon z Lomnice.
Prve glazbene korake napravio je u kulturno umjetničkom društvu „Nova Zora“ iz Donje Lomnice 1999. godine. 2003. godine prelazi u FA „Turopolje“ u kojem aktivno svira 3 godine.
Od ostalih bendova svirao je u „Nevjeri“ od 2003. do 2007. godine.
Nakon toga, posvetio se sviranju u varaždinskom tamburaškom bendu imena „Garestin“ (nazdravlje), od 2008.-2009. da bi se početkom 2009. godine „vratio kući“ u tamburaški sastav Harmonija u kojem i danas svira, većinom na lijevoj strani, jer ta mu je strana ljepša.
Krešo je odrastao uz tamburašku glazbu i njegova arhiva i poznavanje tamburaških pjesama vjerojatno je veća od bilo koje diskografske kuće.
Pjeva najdublje tonove u bendu, ali nije mu strano zapjevati i lead vokal.

Voli društvo, zezanciju, druženje uz dobru kapljicu i naravno svirku za dušu… Baterije puni šetnjom, no patent ne želi prodati Zuckerbergu. 🙂

U bandu ima ulogu dežurnog klauna, koji nas svojim imitacijama poznatih i manje poznatih likova redovito tjera na suze.
Diplomirao je na Tekstilno tehnološkom fakultetu.

#NOGOMET, #BASPRIMAŠHOĆEIĆINAMORE, #STOLNITENIS, #ZORANPRIMORAC, #JANJETINA, #KAJSETUDELA

SINIŠA LUČIĆ

BASPRIM 1 / Lead vokal / back vokal / Marketing

Najstariji član sastava što u njegovom slučaju predstavlja samo puki činjenični podatak, jer on je čista suprotnost onome što bi od njega po godinama možda očekivali.
Ponekad djeluje kao da je izašao iz svijeta Monthy Pythona. Voli zafrkavati, mozak mu uvijek radi sto na sat, oštrog je jezika sa izraženom umjetničkom stranom i kreativom kojom nas često oduševljava.

Prve note odsvirao je u Ogranku seljačke sloge iz Buševca još daleke 1991., a svirao je i u bendu koji je prethodio današnjem sastavu, TS Oktava do 2008. godine.

U Harmoniji je od samog osnivanja, te je sa svojim opuštenim i šaljivim nastupom stvorio sliku benda koja je s godinama postala jedna od prepoznatljivih među tamburaškim sastavima te nas je na neki način izdvojila od onih uobičajenih i stereotipnih tamburaša.

Otkačen i zabavan, Siniša je na gažama uvijek nepredvidljiv jer ni on sam ne zna što će ga te večeri inspirirati. Ponekad skoči sa pozornice i zapleše sa publikom. Ponekad zapjeva na stranim jezicima i zvuči odlično premda najčešće ni sam ne zna što pjeva ;)

Na javnim svirkama i na predstavljanju benda njegova riječ je glavna i zadnja. To mu dopuštamo jer ipak je najstariji. :)

Diplomirao je filozofiju i religijsku kulturu na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove. Uz sviranje uvijek nađe vremena za nogomet, izlete na neobična mjesta, te spavanje.

Najveći strah: strah od korejske publike kojoj pjeva „Gangnam style“.

#ŠPICA, #FILOZOF, #JELENA ROZGA, “METAFIZIKA, #UBITOKO, #FEJSANJE